Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Nederlandse Familienamen Databank, van Egten

naamsvermeldingen en literatuurreferenties: • Berent van Egten (Barsbeek 1797-1880); zoon van Jan Philip van Echten [Klaas Boes, 'Kwartierstaat Beld(t)/De Lange', in: Kondschap Brederwiede 21 (2005), nr 3]. Jan Phillip van Egten (Beulake 1759-Barsbeek 1830); zoon van Jan Phillips Jans van Echten [Klaas Boes & Max Does: 'Kwartierstaat De Lange/Westhuis', in: Kondschap Brederwiede 23 (2007), nr 1]. Typ in dit zoekveld een (bibliografische) afkorting of een (tijdschrift)titel die u mogelijk in bovenstaande tekst hebt aangetroffen, bijvoorbeeld: geb., Jb.CBG, Brouwer-2001, Boerderijen Beerta, Aardenburgse poorters of Verleden Tijdschrift. Zo vindt u de bijhorende woorden en titelbeschrijvingen, alsmede (adres)gegevens van periodieken, instellingen en verenigingen.

kenmerken:
herkomstnaam
specifieke componenten:
van
vergelijk:
Echten, van Egten Egteren, van
varianten en/of samenstellingen: Echten, Van Echten, Egten, Van Hegten.
aantal naamdragers bij de volkstelling van 1947 volgens het Nederlands Repertorium van Familienamen:
Groningen 0
Friesland 19
Drenthe 28
Overijssel 94
Gelderland 4
Utrecht 18
Amsterdam 26
Noord-Holland 18
Noord-Holland totaal 44
Den Haag 2
Rotterdam 0
Zuid-Holland 1
Zuid-Holland totaal 3
Zeeland 0
Noord-Brabant 2
Limburg 0
totaal 212

One response so far

One Response to “Nederlandse Familienamen Databank, van Egten”

  1. Els Hidding-van Egtenon Jun 5th 2008 at 11:50

    Hallo!
    Hierbij een berichtje van een verre tak.Mijn vader heet Berend, mijn opa Steven,mijn overgrootvader Berend etc.Mijn opa is opgegroeid in Zwolle, waar mijn overgrootvader werkte in een beroemde drogisterij de gaper.Als u meer wilt weten mag u mij mailen.
    Met vriendelijke groet, Els Hidding- van Egten