Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

De ouders van Elisabeth Johanna de Bakker

Dankzij het bezoek aan tante Els zijn sommige voorouders wat meer gaan leven. Zo heb ik nu een beter beeld van Elisabeth Johanna de Bakker. Haar ouders heetten Wouter de Bakker (geb. 1826) en Roelofje Huberts van Houten (geb 1828). Voor die tijd waren ze best oud toen ze trouwden (34 en 32). Wouter was afkomstig uit Klundert, Brabant. Roelofje is afkomstig uit Oldeboorn. Ze zijn in Ooststellingwerf getrouwd op 17-05-1860. Elisabeth werd dus pas geboren toen haar ouders al 38 en 36 waren. Bij het huwelijk werd ook een ander kind aangemeld ( “Nadere informatie Met legitimatie van een kind”, staat er letterlijk in de huwelijksakte). Er is een foto van hun tweeën in de koffer van tante Bets te vinden. Uit foto’s het Amsterdamse stadsarchief blijkt dat de fotograaf H. J. Weesink een bekende Amsterdamse fotograaf was.

Aan de omlijsting van de foto is te zien dat deze hetzelfde is als bv een opname van 50 jaar Artis. Dat was in 1888. De ouders van Elisabeth Johanna waren toen 62 en 60 jaar. Hierbij ook de achterkant van de foto: HJ-Weesing-ouders-EJ-De-Bakker

No responses yet

Comments are closed.