Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

De koffer van Tante Bets

Vandaag op bezoek geweest bij Tante Els. Reuze leuk om haar na al die jaren weer terug te zien. Ze woont nog steeds op de Rozengracht, het huis waar ik als kind ook al af en toe kwam. Ze had een koffer vol met oude familiefoto's, de meeste afkomstig van Tante Bets, de oudste zus van mijn opa, Doeke jr. Er zaten foto's bij van de ouders van Elisabeth Johanna de Bakker, Doeke sr., het gezin van Doeke sr., twee foto's van mijn vader en nog een aatla interessante zaken, zoals diverse persoonsbewijzen uit de Tweede Wereldoorlog. Hleaas had ik een slechte camera bij me dus de kwaliteit is laag, maar geven toch een goede indruk. Ik zal Tante Els nogmaals bezoeken en de foto's overnieuw maken. Ik noem even de personen op die aan bod komen Doeke sr Doeke jr Zussen en broers van Doeke jr: Bertus van Egten, geboren in ~1897 Elisabeth Johanna van Egten (Tante Bets) geboren 20-04-1898 Wouter van Egten, rond 1900 geboren, is slechts ongeveer 50 geworden Annie van Egten, rond 1902 geboren Fiep van Egten, rond 1904 geboren Bertus is bekend geworden vanwege zijn betrokkenheid bij De Ploeg, bekend van de Ploeg stoffen Tante Bets is heilsoldaat geworden Wouter is opticien in Apeldoorn geworden Annie van Egten was naaister woonde samen met een Annie van Strien. Die was een soort wijkverpleegster. Fiep was creatief en handenarbeids juf Doeke junior werkte bij de PTT en kende daar bv oom Klaas en Tante Lies (geen familie) van. Hieronder vast de eerste foto's:

2 responses so far

Comments are closed.