Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Doeke van Egten (sr.)

Van verschillende van Egten’s heb ik al informatie boven tafel gekregen, maar eigenlijk nog niets over mijn overgrootvader Doeke van Egten, senior. Vandaag kreeg ik toch eindelijk een beeld binnen via de enige broer van mijn vader die nog leeft, Alko. Hij heeft hem nog wel gekend. Hij wist ook niet veel meer maar toch wat. Doeke sr. had namelijk gevaren “op de grote vaart” zoals dat heette. Later was hij “aan wal” gekomen en deed daar waarschijnlijk eenvoudig werk.  Zijn eerste vrouw Elisabeth Johanna de Bakker was al in juni 1923 overleden, nog voordat mijn vader geboren was. Nadat zijn tweede vrouw Pietertje Buis ook overleden was is hij bij mijn grootouders in Soest komen wonen. Anekdote die Alko zich herinnerde dat als er een vliegje in het eten zat en de kinderen daarover klaagde, dat hij zei dat dit helemaal niets voorstelde. Hij had wel eens een dooie rat in het eten gevonden toen hij nog voer. Ook was hij slim als het ging om het dieet wat hij moest houden vanwege de diabetes. Hij vertelde mijn oma dat de dokter hem had opgedragen om ’s ochtends roggebrood met spek te eten en minstens twee keer in de week kapucijners met spek! Dit kwam natuurlijk uit toen hij van dit dieet ziek werd…

No responses yet

Comments are closed.