Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Struik of Arends

Vandaag weer een Struik-en avondje gehad. Ik heb de stamboom wat completer gemaakt met wat meer familielden en preciesere geboorte data, etc. Zo vond ik bv een tweeling:

Derk Arends Struik en Hindrik Arends Struik. Beiden geboren op 29 juli 1813. Hindrik is de betovergrootvader van mijn moeder.

Ook zag ik dat haar overgrootvader Cornelis eerst stoelmaker was en op latere leeftijd (...) arbeider.

Opmerkelijk is ook dat de 6e generatie (zo rond 1811) nog niet Struik heette. Vergelijk deze twee huwelijksaktes van zijn dochter Fennegien Hindrik Arends / Struik maar eens. Ze is twee maal getrouwd:

-----------------------------------------

Huwelijk 20-04-1815 Groningen Bruidegom Heiner Hindriks Bleeker Leeftijd Geboren Vader Hindrik Harms Bleeker, bleker Moeder Lammegien Willems Bruid Fennegien Hindrik Arends Leeftijd Geboren Vader Hindrik Arends, leerlooijer Moeder Janna Berkhof Bron Huwelijksregister Groningen 1815 Aktenummer 75 ---------------------------------------- Huwelijk 13-08-1829 Groningen Bruidegom Otto Konneman, blikslager Leeftijd Geboren Vader Jan Konneman, smid Moeder Engelina Berends Scholtens Bruid Fennechien Arends Struik Leeftijd Geboren Vader Hindrik Arends Struik, leerlooijer Moeder Janna Berkhof Bron Huwelijksregister Groningen 1829 Aktenummer 184 -----------------------------------------------

De stamboom is nu ook in een mooi grafisch plaatje gezet:

Hopelijk kom ik verder als ik deze huwelijksaktes eens inzie!

No responses yet

Comments are closed.