Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Echten

 

Zondag 28 mei ben ik op de terugweg vanaf mijn moeder langs het Friese plaatsje Echten gereden. Een bezoek aan die plek stond al langer op mijn wensenlijstje. Voor zo ver wij nu weten is dit Echten de plek waar Jillert Claesen / Claeses / Klaasen van 1713 tot 1716 gewerkt heeft. Eenmaal in Ferwerd gevestigd ging hij zich Jillet Claesen van Egten noemen. Dit is bekend uit de bronnen van Sannes die schoolmeesters in Friesland heeft geinventariseerd. echten-1718   echten-1718-03   Op de plek waar al 1000 jaar een kerk heeft gestaan staat Laurenskerk. De toren is uit 1879, maar de kerk zelf heeft al in de 17e eeuw zijn huidige vorm gekregen: “Rond het jaar 1000 stond op deze plaats al een kerk. De tegenwoordige kerk heeft in de 17e eeuw zijn huidige vorm gekregen. De toren is van 1879. Na de grote overstroming van 1825 bood de kerk onderdak aan mens en dier.” Citaat van het aanplakbiljet voor de kerk.    

No responses yet

Comments are closed.