Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Afkomstig van Echten…..

Vandaag weer een bijzondere ontdekking. Zoals lezers inmiddels weetn ben ik aanbeland in de 17e eeuw bij Jillert Clases van Egten. Een geboorte datum heb ik nog niet ondekt. Maar wel de trouwakte. Daar wordt hij Jillert Klaesen afkomstig van Echten. Het woordje afkomstig is hier een crusiale aanwijzing dat onze familie inderdaad uit het plaatsje Echten komt. De geschiedenis van dit dorp gaat al terug tot 1200. Waarschijnlijk heeft de verhuizing naar Ferwerd er voor gezorgd dat het afkomstig uit Echten onderdeel van hun naam is geworden. Ferwerderadeel, huwelijken 1719

Vermelding: Derde proclamatie op 19 november 1719

Man : Jillert Klaesen afkomstig van Echten

Vrouw : Romkien Tjallis

No responses yet

Comments are closed.