Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Douwe Doekes “digital remastered”

Mijn ex-collega Henry is zeer handig met Photoshop. Toen ik hem de foto liet zien van Douwe Doekes van Echten bood hij meteen aan om de foto een keer te bewerken. Het resultaat is verbluffend. De foto is nu helderder en veel sprekender geworden. De matte, berustende uitdrukking op Douwe’s gezicht komt nu nog meer naar voren. De fotograaf is G.D. Siewers uit Hoorn. In de Leiden 19th-Century Portrait Database of Dutch Cartes de Visite 1860-1914 komt deze fotograaf ook voor. De foto's met vergelijkbaar karton en opdruk daaruit  eind 1881, wat goed aansluit bij deze foto, die zo in mei 1882 gemaakt zal zijn. Zie ook deze foto's: StudioInfo  Ik heb zelf een foto gevonden van een mij onbekende man uit dezelfde prioode van deze fotograaf. Van die plaat laat ik ook de achterkant zien. Ik hoop dat ik nog een keer het origineel van de foto van Douwe Doekes kan bekijken o te zien of die inderdaad deze achetrkant heeft.

IMG_0001 (Medium)

Fries foto archief

No responses yet

Comments are closed.