Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Tjabring

Eindelijk ben ik op het spoor gekomen van de naam Tjabring binnen de Struiken familie. Het gerucht gaat dat deze naam al generaties lang in de familie zit. Nu blijkt dat dit nog niet zo heeel lang het geval was, namelijk mijn opa en mijn overgrootvader heette zo. De grootvader van de vrouw van Cornelis Struik blijkt Tjabering Hendrik Mulder te heten. Het is dus een naam afkomstig uit de familie Mulder. Er is ook nog wat vreems aan de hand. Deze naam werd als Tjabering geschreven terwijl wij Tjabring heten. Het lijkt me terug te brengen op een foutje bij de burgelijke stand. Als je heel goed kijkt om het geboorte bewijs zie je nog een letter tussen de b en de r staan. Welliswaar verminkt, maar toch duidelijk. Kortom, de naam Tjabring is eigenlijk Tjabering en komt uit de familie Mulder! Tjabring - 6 okt 2013 17-13 Over de naam Tjabring

2 responses so far

2 Responses to “Tjabring”

 1. Elisabeth Struikon May 9th 2008 at 22:23

  Dat is niet te geloven en ik maar denken dat de naam Tjabring een naam was die generaties lang in de Struik familie zat! Notabene afkomstig van de Mulders.
  Ik wist van de naam Tjabering. Had wel fantasie nodig om een e te kunnen ontdekken.
  Goed om het op papier te zien. Dank voor deze bijdrage.

 2. Henryon May 14th 2008 at 19:06

  een E ???
  Ik zie er geen E in hoor, tis gewoon oud Nederlands schuin aan elkaar geschreven tekst. En om van de b naar de r te komen (de ouderwets geschreven r, lijkende op pi) moest er wel een lus tussen. En laat die nou net op een E lijken….
  Afijn, mijn mening…