Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Familie Struik

Met de tak van mijn moederskant ben ik ook weer een stuk verder. Er bestaat een site www.allegroningers.nl waar je informatie kan vinden over genealogische informatie van inwoners van de provincie Griningen. Op het persoonsbewijs van opa Struik zag ik dat zijn vader op 1 december 1873 geboren was in Groningen. Helaas kreeg ik via de webiste geen informatie. Ik begreep eerst niet goed waarom dus verstuurde een emailtje. Dhr. Tromp was zo vriendelijk om me uit te leggen wat er aan de hand was: Geachte meneer Van Egten, Op de website van AlleGroningers kunt u bij het tabblad Introductie lezen dat de gegevens uit de geboorteakten van de stad Groningen, 1811 – 1856, in de database zijn opgenomen. Dat is de reden waarom u niks kunt vinden over een geboorteakte van 1 december 1873. Met vriendelijke groet, Cees Tromp, projectleider AlleGroningers OP mijn antwoord dat ik aan mijn moeder zou vragen om het archief te bezoeken mailtje hij me een digitale versie van de geboorteakte van Tjabring Struik! Hierbij stuur ik u een DjVu-scan van de akte van Tjabring Struik. Het gaat om aktenummer 1283. Het zou kunnen zijn dat u eerst een plugin moet downloaden om de akte te kunnen inzien. Die plugin kunt u vinden bij www.lizardtech.com Met vriendelijke groet, Cees Tromp Aan de hand van deze scan kon ik digitaal veel verder komen en ben inmiddels aangeland bij Hendrik Arends Struik die vermoedelijk zo rond 1780 geboren is. De vader van Tjabring Struik (mijn overgrootvader) Cornelis Struik was stoelmaker in Groningen. De vader van Cornelis Struik heette Hindrik Arend Struik en is geboren rond 1814 in Groningen. Hij overleed op 28 mei 1890 in Groningen. Van beroep was hij leerlooijer. Zijn moeder was Eltje Mulder geboren op 25 juni 1838 en overleden op 12 februari 1892 in Groningen. Van beroep was ze dienstmeid, zoals dat toen heette. Bij hun huwelijk was Hindrik nog een leerlooijers knecht: Huwelijk 18-04-1833 Groningen Bruidegom Hindrik Arends Struik, leerlooijersknecht Leeftijd Geboren Groningen Vader Hendrik Arends Struik, leerlooijer Moeder Janna Berkhof Bruid Jantje Billing Leeftijd Geboren Groningen Vader Johannes Billing, arbeider Moeder Cornelia Burgers De vader van Hindrik Arend Struik heette Hendrik Arends Struik. Van hem zijn digitaal geen geboorte gegevens te vinden. Vermoedelijk is hij rond 1780 geboren.

No responses yet

Comments are closed.