Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Klaas Martens van Echten

Huwelijksakte Het Bildt, 1832 Man : Doeke Klazes van Echten, oud 24 jaar, geboren te Vrouwenparochie Ouders: Klaas Martens van Echten en Grietje Doekes Dobma Vrouw : Fokeltje Cornelis Hofstra, oud 22 jaar, geboren te Vrouwenparochie Ouders: Cornelis Douwes Hofstra en Antje Paulus de Boer Datum : 10 mei 1832, akte nr. 1 De naam Klaas Martens van Echten kom ik voor het eerst tegen in de huwelijksakte van Douwe Doekes van Egten. Ik kom hem ook tegen op een site van de familie Martens. Misschien is onze familenaam wel bij hem begonnen. Klaas Martens uit Echten. Het is maar een theorie, maar je weet maar nooit! Geboren rond 1785, overleden op 8-8-1842 Dit wordt bevestigd door de Tresoir: Overlijdensakte Het Bildt, 1842 Aangiftedatum 9 augustus 1842, akte nr. 112 Klaas Martens van Echten, overleden 8 augustus 1842, man Oud 57 jaar, gehuwd Hij was getrouwd met Grietje Doekes Dobma. En opvallend genoeg is ze ook overleden in Barradeel! Immers de geboorteplaats van Doeke van Egten senior. In haar naam komt ook de naam Doekes voor. Overlijdensakte Barradeel, 1863 Aangiftedatum 18 mei 1863, akte nr. 48 Grietje Doekes Dobma, overleden 17 mei 1863, vrouw Oud 73 jaar, weduwe Deze overlijdensakte is de moeite waard om een keer in het echt te zien om te kijken hoe haar man heette. Ook de Huwelijksakte Het Bildt, 1832 moet een keer in het echt worden bekeken. En ook de geboorteakte van Douwe van Egten om te zien of er toch Doekes tussen staat.

No responses yet

Comments are closed.