Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Nu verder in de tijd…. op zoek naar Douwe Doekes van Egten

Op de gezinskaart van Doeke van Egten senior kunnen we lezen dat zijn vader Douwe Doekes heette. Op Internet vind ik wel een andere Van Egten, nl. Doeke Klazes van Egten. Dat zou natuurlijk goed familie kunnen zijn. Ik kwam dit tegen op een website over de familie Wopkes. Rinze (Wopkes) RINSMA, geboren circa 1776, zoon van Wopke Douwes RINSMA (zie II.1) en IJbeltje WILLEMS (Jiebeltje Jan). Gehuwd met Trijntje Gossens MEIJER (Trientje Goise). Uit dit huwelijk: 1. Yebeltje, geboren op zo 15 Aug 1813 te Minnertsga. 2. Jacob Rinses (zie IV.7). 3. Jan, geboren op wo 16 Okt 1816 te Minnertsga (Fr.). 4. Folkert Rinses (Volkert), geboren op za 22 Nov 1817 te Barradeel, overleden op zo 1 Mei 1859 te Veenhuizen (Dr.) op 41-jarige leeftijd. 5. Ybeltje, geboren op za 24 Nov 1821 te Barradeel. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op do 24 Apr 1851 te Barradeel met Doeke Klazes van EGTEN. 6. Saakje (Rinzes), geboren op di 12 Aug 1823 te Barradeel. 7. Zaakje, geboren op zo 8 Jan 1826 te Barradeel. 8. Zaakje, geboren op zo 8 Jan 1826 te Barradeel. Het lijkt me dat de vader van Douwe ook Doeke heette. Immers het Doekes in zijn naam staat vast voor Doeke's zoon. In Friesland blijkt ook een dorp te zijn wat Echten heet. Gezien de familieroots in Barradeel zou het best kunnen dat de van Egtens uit dit dorp afkomstig zijn. Zie familiegeschiedenis van de familie De Walle. ......... tegen als schakel in een stamboom in een genealogisch overzicht (Genealogie 491, blz. 513) van de familie Van Egten. Jildert Klazes van Egten, uit een familie van schoolmeesters afkomstig uit het Friese Echten, was namelijk getrouwd met een dochter van Romke Thijssens, een kleindochter van Thijs Dirks dus Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Echten_(Friesland)

No responses yet

Comments are closed.