Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Doeke van Egten senior

Vandaag weer een belangrijke doorbraak. Uit het stadsarchief van de gemeente amsterdam heb ik de gezinskaart van Doeke van Egten senior gevonden. Hij werd op 4 april 1864 geboren te Barradeel waarschijnlijk onderdeel van Minnertsga (Friesland). Op de kaart staat trouwens Minnersga, maar dat is waarschijnlijk en type fout. Zijn vader was Douwe Doekes van Egten. Zijn moeder heette Tiebegien Wagenaar. Overlijdensakte Leeuwarden, 1872 Aangiftedatum 12 december 1872, akte nr. 665 Tiebegien Wagenaar, overleden 10 december 1872 Dochter van Gerrit Wagenaar en Gesina Geertruida van Geest Oud 31 jaar, gehuwd met Douwe Doekes van Echten Opm.: Geboren te Groningen Doeke van Egten senior trouwde met Elisabeth Johanna de Bakker. Ze trouwden op 5april 1894. Elisabeth Johanna de Bakker overleed op 21 juli 1923. Op 10 december 1925 hertrouwde hij met Pietertje Buis. Die overleed op 23 mei 1937. Het laatst bekende adres van Doeke van Egten Senior GV Celebesstraat 80. War dat is weet ik niet. Dat komt op de “To Do”lijst. Daarvoor woonde hij in de Aurikelstraat 28 bhs.

No responses yet

Comments are closed.