Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Jillert Clases van Echten in Wanswerd – belijdenis 7 februari 1717 te Jislum

wanswerd-02

Atlas Schotanus, 1718 kleur Jislem is hier Jeslum op de kaart

In de gedigitaliseerde kerkenboeken van Anton Musquetier kwam ik de aanname als lidmaat / doen van de belijdenis van Jillert Clases van Echten tegen. Gedateerd 7 februari 1717 te Jislum. (Inventaris Oude Burgerlijke Stand in Friesland, tnr 27 inr 199L-Wanswerd pag 37 uit 60). Bronvermelding Lidmatenregister Herv. Gemeente Wanswerd en Jislum, archiefnummer 28, Collectie doop-, trouw-, lidmaten- en begraafboeken - Tresoar, inventarisnummer 243, aktenummer 458 Gemeente: Ferwerderadeel Periode: 1686-1747     Ook hier is duidelijk dat hij gewoon Jillert Clases heet. Er staat natuurlijk van Echten achter, maar dat zie je wel vaker. Bv van Ferwert. Valt me wel op dat hij pas vermeld wordt in 1717, terwijl hij al op 22 april 1716 als school meester werd aangesteld. Valt ook op dat hij niet met attestatie ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Attestatie) over gaat... Is daar wat mee? Zou toch normaal zijn. Maar misschien komt het wel omdat hij al lang in Wanswerd woonde? Hij was immers al op 22 april 1716 schoolmeester en organist geworden in Wanswerd.... (zie: https://astro.uni-bonn.de/~deboer/genea/ks/1716-JillertKlases-vanEgten-aanstellingsbrief.pdf) Zijn naam komt in elk geval niet voor in 1716 en alleen in 1717. http://struik.vanegten.com/?p=141       JILLERT CLASES VAN ECHTEN SCHOOLDR. ENDE ORGANIST

No responses yet

Comments are closed.