Weblog over de geschiedenis van de familie van Egten en StruikPosts RSS Comments RSS

Print Print

Arent Nannes Struik

Vandaag weer een doorbraak in het verleden van de familie Struik. Op de website van AlleGroningers.nl vond ik een overlijdensbericht van de oudvader van mijn moeder, Hindrik Arends Struik. In dat bericht staan ook zijn ouders! Zo ben ik dus weer een generatie verder terug. Overlijden 12-01-1832   Groningen Overledene Hindrik Arends Struik Geslacht m Leeftijd 65 jaar Geboorteplaats Groningen Vader Arend Nannes Struik Moeder Jantje Derks Relatie Janna Berkhof Bron Overlijdensregister Groningen 1832 Aktenummer 19 Zijn vader was dus Arent Nannes Struik. De naam Struik is pas na 1811 aangenomen en we komen hem voor die tijd tegen als Arent Nannes. In de naamgeving tradities van die tijd weten weten zeker dat zijn vader in ieder geval Nanne heette. Persoonskaart van Arend Nannes (Arent) Struik Arend Nannes (Arent) Struik is geboren omstreeks 1736 in Groningen. Arent is overleden. Arent trouwde, ongeveer 19 jaar oud, op 04-12-1755 in Groningen met Jantje Derks. Leeftijd bij belangrijke gebeurtenissen: ongeveer 19 Trouwde met Jantje Derks (04-12-1755) ongeveer 25 Dochter Jantje geboren (07-10-1761) ongeveer 28 Zoon Philippus gedoopt (19-12-1764) ongeveer 30 Zoon Hindrik Arends geboren (±1766) ongeveer 34 Dochter Derkje gedoopt (06-06-1770) Wat wel vreemds is is dat de voor ons belangrijke zoon Hinderik Arents bij zijn geboorte een andere moeder lijkt te hebben als Jantje Derks. Toch weet ik bijnazeker dat ik de juiste persoon te pakken heb! Zijn broer Philippus is namelijk twee jar eerder ook op het Boterdiep geboren, net als zijn zus Jantje….. Kortom…wie is die Jantijn Arents! Doop 16-06-1767 Groningen Dopeling Hinderk Geslacht m Geboorteplaats Groningen; Boterdiep Geboortedatum Vader Arent Nannes Moeder Jantijn Arents Uitzoeken dus!!!

No responses yet

Comments are closed.